Понеділок, 09 липня 2018 10:58

Мешканці Раківки дочекалися гарячої води

Deput komissiya 26 06

Deput komissiya 26 06
Минулої п’ятниці, 6 липня, відновлено постачання гарячої води в житлові будинки мікрорайону Раківка. Як повідомив головний енергетик Олег Константинов, це стало можливим завдяки досягнутим із міською владою домовленостям щодо погашення заборгованості КП «Теплоенерго» перед ПАТ «КВБЗ» за спожитий теплоносій. На сьогодні повернули 20 млн грн. Це дозволило КВБЗ розрахуватися за газ із НАК «Нафтогаз України» й отримати ліміти палива для підігріву води в літній період.

Слід зазначити, що під час спільного засідання депутатських комісій з питань бюджету, фінансів, соціального розвитку та з питань житлово-комунального господарства, що відбулося 5 липня, міський голова Віталій Малецький поінформував присутніх про результати діяльності робочої групи щодо розв’язання даного питання. Зокрема про те, що кошти на часткове погашення боргу віднайшли шляхом перерозподілу бюджетних асигнувань на міські програми. Укладено тимчасовий договір на постачання гарячої води до початку опалювального періоду. Графік погашення суми, що залишилася, наразі ще опрацьовують і обговорюють із керівництвом ПАТ «КВБЗ». Він звернув увагу, що від початку липня сума оплати за тепло й гарячу воду мешканцями міста значно зросла, і пов’язав це із активізацією роботи КП «Теплоенерго» з боржниками. 

Щодо будівництва комунальної котельні прозвучала інформація, що зараз чиновники шукають альтернативні джерела фінансування. На найближчій сесії міськради мають обговорити та внести необхідні зміни у графік будівництва котельні, завершити яке планують у 2020 році. Для контролю даного процесу і дотримання намічених термінів планують створити комісію з представників усіх наявних у міськраді фракцій, а також ПАТ «КВБЗ», КП «Теплоенерго», департаменту житлово-комунального господарства. Як відомо, досягти зрушень у розв’язанні даної проблеми вдалося досягти з допомогою небайдужих представників громади, вагонобудівників. Без неї не обійдеться й надалі. Тож будемо слідкувати за ситуацією і впливати на неї разом із «Вагонобудівником».

Прочитано 1152 разів