Четвер, 18 січня 2018 13:57

Укрзалізниця підсумувала результати річної експлуатації нової розробки КВБЗ

God vagonov transf 1

God vagonov transf 1
Рівно рік тому перші пасажирські купейні вагони з меблями, що трансформуються, створені польотом інженерної думки і умілими руками фахівців КВБЗ, вийшли на маршрут Київ – Івано-Франківськ. Про це масово писали практично всі видання, знімали новинні телесюжети.

Укрзалізниця тоді вперше замовила у Крюківського вагонобудівного такі вагони з незвичним інтер’єром. Скільки списів було зламано перш ніж наші фахівці переконали залізничників, що нова розробка нашого підприємства має певні переваги над звичайними купейними вагонами. І ось минув вже цілий рік з початку експлуатації цієї пасажирської техніки на УЗ. Можна вже робити деякі висновки. Залізничники підбили підсумки та на офіційному сайті відомства винесли свій вердикт — це було вдале рішення і вигідна покупка.

Як зазначають у прес-релізі залізничного відомства, за перший рік курсування поїздів, складених з таких вагонів, перевезено майже 400 000 пасажирів. «Майже чотириста тисяч мандрівників за рік вибрали саме вагони-трансформери – показник того, що послуга користується стабільним попитом та є цікавою для пасажирів. Запровадження нового формату перевезень є корисним і для Укрзалізниці – поїзд не стоїть цілий день у депо, а робить кілька рейсів на добу. Це значна економія та крок до осучаснення пасажирських перевезень», – прокоментував рік експлуатації вагонів в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

God vagonov transf 4

God vagonov transf 4

Як повідомляє прес-служба залізничного відомства, наразі подорожувати у вагонах-трансформерах можна за такими напрямками: Київ – Івано-Франківськ (поїзди № 7/8 та 749/750) та Київ – Запоріжжя (поїзд № 37/737), що УЗ запустило у листопаді 2017 року. Особливістю та перевагою цих вагонів є можливість їх використання і на нічних маршрутах (як класичних купейних вагонів), і на денних маршрутах (як поїзди «Інтерсіті» з комфортабельними кріслами).

God vagonov transf 5

God vagonov transf 5

Як бачимо, замовник оцінив нову розробку Крюківського вагонобудівного позитивно. Це здорово. А що кажуть пасажири? Прес-служба ПАТ «КВБЗ» завжди уважно відстежує публікації про нашу продукцію в інтернеті. Відгуки — це завжди корисна для виробника інформація, яка допомагає виправляти недоліки і рухатися у вірному напрямі. Про купейні вагони з меблями, що трансформуються, користувачі частіше писали не просто позитивно, а із захватом, що приємно.

God vagonov transf 2

God vagonov transf 2

Загалом, як будь-яка новинка, пасажирські вагони з оригінальною конструкцією інтер’єру викликали в суспільстві певний ажіотаж. Ми всі, періодично стаючи пасажирами, хочемо переміщатися із точки А у точку В не тільки швидко, але і з комфортом. Пройшов всього рік, а наші «вагони-трансформери», як їх називають всі, стали звичними і вже не викликають такого подиву. Пасажири  поїздів, до складу яких включено нові вагони, тепер з азартом досліджують всі задекларовані зручності. Деякі свої дослідження викладають в соціальні мережі, підтверджуючи слова фотографіями.

God vagonov transf 6

God vagonov transf 6

Ось що зовсім недавно в мережі Facebook опублікувала Дарина Синельникова – пасажирка Київ – Запоріжжя – Київ №38/№738. Причому їхала вона цим поїздом у два кінці: і як нічним, і як Інтерсіті.

«Купе розраховане на 6 осіб, невеличкий столик, як у звичайних купейних вагонах. Думала, що буде дуже тісно, виявилося – не дуже. Особисто мені було зручніше, ніж в звичайному Інтерсіті, навіть незважаючи на те, що сидіння в цьому поїзді не регулюються. Підлокітники опускаються, також, є можливість опустити маленький столик між 1 і 3 сидінням. Є три розетки, додатково включається світло, як у звичайному купейному вагоні. Матраци нові і зручні, поки ми їхали із Запоріжжя до Дніпра у мене була можливість все затестити. У поїзді немає вай-фаю і Вог-кафе. Зате є кавовий автомат із зерновою кавою».

І особливе захоплення: «Чисті туалети, в них навіть є гаряча вода!». Пасажирка підсумовує: «Я щиро вважаю, що поява таких поїздів це клас і крок вперед для нашої улюбленої Укрзалізниці. Ну і для нас усіх, звичайно».

God vagonov transf 3

God vagonov transf 3

Приємно читати такі хороші відгуки. Значить все було не дарма: праця, старання, нерви. Нові вагони вийшли вдалими. А от інший пасажир - Юлія Кирієнко в Facebook написала про них ще лаконічніше: «Ну не вагон прямо, а Боїнг».

«Ну, Боїнг – не Боїнг, - скромно заявляють спеціалісти Крюківського вагонобудівного – але ми старалися ;) ».

Наша довідка

ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод»  –  один із найкрупніших виробників транспортних засобів в Україні. Основна спеціалізація – виробництво рейкового рухомого складу.

На підприємстві налагоджено розробку та виготовлення широкої гами магістральних вантажних та пасажирських вагонів, двосистемних електропоїздів, дизель-поїздів, поїздів метрополітену, міжповерхових та тунельних ескалаторів, візків до всіх видів вагонів, дорожніх та комунальних машин, інженерної техніки широкого призначення, запасних частин та комплектуючих до всіх цих видів транспорту, зварних металоконструкцій за індивідуальними замовленнями.

Прочитано 2042 разів