П'ятниця, 31 березня 2017 10:46

Визначена реальна вартість вантажних вагонів

Визначено реальну вартість вантажних вагонів Експертна комісія, створена за рішенням наради при Віце-прем'єр-міністрі Володимирі Кістіоні від 2 березня 2017 року, продовжує свою роботу. До складу комісії входять 15 експертів - представники Мінінфраструктури, Мінекономрозвитку, Антимонопольного комітету України, члени Національного комітету з промислового розвитку, вітчизняних вагонобудівних підприємств і 4 представники Укрзалізниці. У попередніх повідомленнях ми писали про її висновки і рішення від 22 і 24 березня. Чергове засідання Експертної комісії, під час якого визначали реальну вартість закупівлі поточного року Укрзалізницею піввагонів, відбулося 29 березня 2017 року у Києві.

Виникло це питання після оголошення УЗ в січні 2017 року тендерів на закупівлю 3000 піввагонів із рівнем очікуваної вартості закупівлі вагонів, що не покривав навіть прямих витрат їх виробництва. У результаті жоден із заводів не подав заявку на участь у тендерах, і в третій декаді лютого їх скасували.

24 березня робоча група Експертної комісії визначила станом на березень поточного року вартість витрат на матеріали, комплектуючі та енергоносії, що використовуються при виробництві піввагонів, і дійшла висновку, що середня величина цих витрат на один вагон становить 812 359 грн без податку на додану вартість.

На засіданні 29 березня Експертна комісія здійснила аналіз матеріалів щодо виробництва піввагона на візках, модернізованих за проектом С14.01, що додатково надали дев’ять(!) підприємств. Зокрема три філії ПАТ «Укрзалізниця» - Дарницький, Панютинський і Стрийський вагоноремонтний заводи, а також ПАТ «Дніпровагонмаш», «Дніпровагонрембуд», «Крюківський вагонобудівний завод», акціонерні товариства«Азовзагальмаш», «Полтавахіммаш» і Дослідно-механічний завод «Карпати».

За результатами аналізу наданих заводами матеріалів комісія встановила рівень середньоринкових витрат на оплату праці та транспортно-заготівельні роботи при виробництві одного піввагона, які необхідно враховувати при формуванні вартості закупівлі піввагона.

Урахувавши рішення робочої групи комісії від 24 березня 2017 року, що визначає середні витрати на матеріали, комплектуючі, енергоносії і певнв витрати на оплату праці та транспортно-заготівельні операції, Експертна комісія зробила висновок про суму витрат на виробництво піввагона. Вона констатувала, що середнє значення прямих витрат при виробництві піввагона в 2017 році на модернізованих візках за проектом С14.01. становить 857 427 грн без ПДВ.

Пам’ятаєте, Укрзалізниця виставила на тендері закупівельну ціну 833 тисячі грн. А тільки прямі витрати за станом на березень становлять понад 857 тисяч! І тенденція до збільшення цін на металопрокат, лиття і поковки триває.

Керуючись обґрунтованим висновком, Експертна комісія рекомендувала ПАТ «УЗ» врахувати визначене шляхом професійної і ретельної експертизи середнє значення прямих витрат на виробництво піввагона при підготовці повторних тендерів і формуванні бюджету закупівлі піввагонів на модернізованих візках у квітні 2017 року.

Рішення Експертної комісії підтвердили своїми підписами її члени та учасники наради. Зокрема незалежні експерти на чолі з головою комісії Олегом Крехівським, представники Укрзалізниці на чолі з директором з інженерно-технічного забезпечення Володимиром Кротом, директори та головні спеціалісти заводів УЗ і транспортного машинобудування України.

Таким чином, виконано пункт 2 Протоколу наради від 2 березня 2017 року під головуванням Віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона з питань оновлення рухомого складу УЗ в 2017 році, що зобов’язує створити Експертну комісію і визначити реальну вартість виробництва вагонів.

Але ж в протоколі було 8 пунктів до виконання. Аналіз свідчить, що за трьома ще не підійшов термін. А решту просто не виконали. Зокрема такі, як розробити програму вітчизняного локомотивобудування, визначитися з кількістю і типом вантажних вагонів, що необхідно закупити, залучити Експертну комісію до аудиту технічних вимог до дизель-поїзда, щоб уникнути ознак дискримінації та нерівних умов для участі в торгах. До того ж, як відомо, УЗ оголосила тендер на закупівлю дизель-поїздів, технічні умови якого прописані під конкретного виробника - польську компанію Pesa. А тендер на закупівлю 20 вагонів міжрегіональних поїздів локомотивної тяги на 31 березня навіть не оголошено, хоча і це питання серед інших розглянули і прийняли рішення про виконання на нараді у Віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона.

Що це: злочинна бездіяльність або навмисні дії УЗ?

Сподіваємося, відповідь на це запитання прозвучить на нараді у Віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона, що запланована на вівторок, 4 квітня 2017 року.

Прочитано 2165 разів