П'ятниця, 23 грудня 2016 08:31

КВБЗ виводить на ринок цистерну для перевезення пиловугільного палива

Приємною подією для Крюківського вагонобудівного завершується 2016 рік. 20 грудня міжвідомча комісія на чолі з представником замовника ТОВ «Метінвест Інжиніринг» Андрієм Коншиним підписала акт приймальних випробувань дослідного зразка вагона-цистерни бункерного типу для перевезення пиловугільного палива моделі 19-7126 виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

Нова розробка фахівців служби головного конструктора вантажного вагонобудування ПАТ «КВБЗ» призначена для перевезення пиловугільного палива з гравітаційним завантаженням через верхні завантажувальні люки на спеціальних навантажувальних пристроях і розвантаженням під тиском стисненого азоту 0,2 МПа через систему трубопроводів. Вантажопідйомність 63 тонни, номінальний обсяг кузова (посудини) 110 куб. метрів. Вагон-цистерна оснащений великою кількістю спеціальних механізмів, контрольно-вимірювальних приладів, запобіжних пристроїв, які передбачають багатоступеневий захист, оскільки вагон працює під тиском і вважається обладнанням підвищеної небезпеки.

Модель 19-7126 розробили спеціально для ТОВ «Метінвест Інжиніринг» у рамках реалізації програми «Будівництво установки для вдування пиловугільного палива в доменні печі ПАТ «Азовсталь». Основні споживачі металургійні підприємства, що використовують пиловугільне паливо у технологічному процесі виробництва. Нова цистерна стала гідним поповненням номенклатури вантажних вагонів, що випускає ПАТ «КВБЗ».

Міжвідомча комісія рекомендувала присвоїти конструкторській документації на даний вид продукції літеру А і дозволити його серійне виробництво. Також  дозволено транспортування вагона-цистерни бункерного типу для перевезення пиловугільного палива залізницями України в порожньому стані зі швидкістю 120 км/год. Дослідний зразок вагона рекомендовано до реалізації. Узгоджено і разове транспортування вагонів-цистерн моделі 19-7126 від станції заводу-виробника до станції замовника залізничними коліями загального користування як вантаж на своїх осях.

Нагадаємо, що наступним етапом у просуванні цієї техніки має стати отримання «Дозволу на застосування посудини, яка працює під тиском» і сертифікація вагона в системі УкрСЕПРО. На сьогодні в дослідній експлуатації на металургійних комбінатах ім. Ілліча та «Азовсталі» знаходяться 8 таких вагонів.

Прочитано 824 разів