Середа, 07 червня 2023 10:21

Вітаємо газету «Вагонобудівник» зі 100-літнім ювілеєм!

privitannia sayt

privitannia sayt
Корпоративній газеті  ПАТ «КВБЗ» - «Вагонобудівнику» - 100 років.  Ця славна ювілейна дата настала у час неймовірних випробувань, коли колектив Крюківського вагонобудівного заводу  разом з усім народом України бореться з ворожою навалою за свободу і незалежність, за саме життя.

 

Тож відкладемо до кращих часів святкування у звичному для нас форматі.  А сьогодні дозволимо собі лише роздуми, лише невеликий історичний екскурс розвитку корпоративної преси протягом століття. 

Нам видається закономірним, що на підприємстві з такою багатою (154-річною!) історією, як у Крюківського вагонобудівного, з такими сміливими проєктами, що започаткували створення кількох нових галузей  вітчизняного машинобудування, у царині корпоративної преси існують усталені, вже вікові, традиції. Колективу КВБЗ в усі часи було притаманно відповідати вимогам часу. Тож невипадково 100 років тому тут зародилася справа видання робітничої газети, яка у різні часи мала назву «Залізна зміна», «Шабер», «Вагонобудівник». Пишаємося тим фактом, що завжди  газета на КВБЗ видавалася українською.

2007 року на базі редакції  «Вагонобудівника» створено  відділ засобів масової інформації – пресслужбу підприємства. До традиційних напрямів діяльності додалося чимало нових. Журналісти відділу ЗМІ ведуть низку напрямів інформаційного, ідеологічного, іміджевого спрямування. Зокрема, готують і надсилають у ЗМІ  матеріали, які регулярно друкуються у міських, обласних, центральних виданнях. 

Традицією стало проведення пресконференцій, піар-акцій. Регулярно звучать передачі заводського радіомовлення, яке веде свій родовід з 1930 року. Помітною є літературно-видавнича діяльність. Її результат - п’ять рекламно-іміджевих та документально-художніх книг про КВБЗ, серія буклетів, що фактично вже є виданням корпоративного журналу. На новий рівень вийшов сайт підприємства, значною мірою - завдяки регулярному, оперативному поповненню пресслужбою стрічки новин.

У всіх цих справах – напружена робота колективу відділу ЗМІ, громадських кореспондентів, суміжних служб, які займаються виданням газети, її поширенням, технічним забезпеченням сайту. 

Уже сам факт, що на промисловому підприємстві є свої газета, радіо, стрічка новин на сайті та сторінка у Фейсбуці, працює пресслужба, говорить про його статус. Наявність засобів масової інформації у трудовому колективі свідчить про його зрілість, відкритість,бажання керівництва  мати майданчик для спілкування, з одного боку, з людьми, з іншого – з усім зовнішнім світом.

Шановні журналісти, читачі, заводчани, вітаємо вас із цим поважним ювілеєм. Бажаємо колективу відділу ЗМІ й надалі не забувати про велику відповідальність та важливість своєї роботи. Зичимо й надалі високо тримати прапор «Вагонобудівника» на шляху вже у другому столітті його історії.

Віримо, що неодмінно настане Перемога, і пресслужба КВБЗ напише свої нові репортажі про славні справи крюківських вагонобудівників. Слава Україні!

 Наглядова рада, правління, дирекція, профспілковий комітет ПАТ «КВБЗ».

Прочитано 426 разів