Четвер, 20 січня 2022 13:18

Теплоенерго зможе укласти договори для реалізації проєкту «Енергоефективна Раківка»

Rakovka night

Rakovka night
Відповідне рішення прийняли депутати на позачерговій XI сесії Кременчуцької міської ради VIII скликання. Зазначений проєкт передбачає будівництво теплогенеруючих потужностей та реконструкцію системи централізованого теплопостачання у правобережній частині міста. Згідно з ухваленим документом, незабаром з підрядником - акціонерним товариством «ЕНКОМ» (Чехія) - мають бути підписані два контракти на постачання, монтаж та введення в експлуатацію двох нових котелень та системи екологічного моніторингу SCADA і окремо – ще однієї котельні на біопаливі.

Кредитні кошти під реалізацію цього проєкту має надати Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO).

Депутат-вагонобудівник, голова бюджетної комісії Кременчуцької міськради Олександр Плескун підкреслив виключну важливість проєкту «Енергоефективна Раківка» для мешканців правобережжя: «Ми йшли до цього протягом тривалого часу. Тож хотілося б, аби особи, які контролюватимуть виконання цього рішення, поставилися до цього відповідально. Сподіваюся, що протягом найближчих двох років у мікрорайоні Раківка будуть зведені котельні, що дасть змогу забезпечити ефективне теплопостачання і зменшити комунальні платежі для наших мешканців».

sesiya 18.01

sesiya 18.01

Рішення про надання згоди на укладання договорів КП «Теплоенерго» з підрядником для реалізації проєкту «Енергоефективна Раківка» депутати підтримали одноголосно. Передбачається, що робоча група з контролю за реалізацією цього проєкту збиратиметься щомісяця для моніторингу за дотриманням графіку робіт. Тож є надія, що зовсім скоро проблема забезпечення Раківки недорогим теплом зрушить із мертвої точки, і в мікрорайоні, який донині обігріває ТЕЦ Крюківського вагонобудівного заводу, нарешті з?являться давно обіцяні міською владою комунальні теплогенеруючі потужності.

Прочитано 561 разів