Вівторок, 04 січня 2022 14:48

У 2022 році маємо спрацювати на результат, отримати прибуток

bossi v dizele

bossi v dizele
На оперативній нараді за участю членів наглядової ради та правління, директорів за напрямами, що відбулася 4 січня, голова правління Максим Крамаренко підбив підсумки 2021 року та окреслив плани на поточний, 2022-й, який вже упевнено вступив у свої права. Пропонуємо вашій увазі тези з його виступу.

Хочу сердечно подякувати колективу за роботу протягом 2021 року, а особливо ж - наприкінці його, що завершився достроковою реалізацією 20 пасажирських вагонів із контракту на 100 одиниць.

Ми всі разом працювали на це завдання – і маємо результат. Але основний удар прийшовся на виробництво. Пишаюся вами, шановні!

30 грудня ми з головою наглядової ради КВБЗ Володимиром Приходьком взяли участь в урочистому відправленні состава з наших 10 новеньких вагонів (з останніх двох партій грудня по 5 вагонів) за маршрутом Київ-Ужгород. Було дуже приємно почути слова вдячності від голови правління Укрзалізниці Олександра Камишіна, члена правління Олександра Перцовського. Відбувся брифінг, ми відповіли на всі запитання журналістів.

Укрзалізниця випустила і вручала пасажирам рекламну листівку, на якій розташовані наш дизель-поїзд та вагони локомотивної тяги. Це гарна реклама «Великого будівництва» на УЗ та КВБЗ як вітчизняного виробника рухомого складу.

LISTIVKA2222

LISTIVKA2222

Було приємно чути гарні відгуки пасажирів, згодом – прочитати їх і в соцмережах. Дійсно, інтер’єри нових вагонів, як купейних, так і СВ, сучасні, свіжі, затишні. Водночас ми бачимо деталі й елементи, які ще можна допрацювати. Як то кажуть, немає межі досконалості.

kupe pass

kupe pass

Таким бурхливим, сповненим тяжкої праці, дещо нервовим, але в цілому вдалим стало завершення 2021-го. А тепер - про завдання на 2022 рік. Він обіцяє бути непростим як у царині пасажирського, так і вантажного вагонобудування. Зокрема - через значне зростання цін на енергоносії, а отже й на комплектуючі для вагонів. Для випуску збільшених обсягів продукції нам потрібні робітники та спеціалісти. Запрошую тих, хто шукає роботу, звертатися у відділ кадрів КВБЗ.

v KPV

v KPV

У 2022 році маємо спрацювати на результат – тобто отримати прибуток. Як відомо, 30 грудня 2021 року був затверджений фінансовий план Укрзалізниці. Вже сам факт вчасного підписання цього важливого документа свідчить про серйозність намірів компанії та є певним досягненням, адже ми пам’ятаємо роки, коли його приймали зі значним запізненням, отже так і виконували.

У фінплані УЗ передбачено 3 млрд 59 млн грн на оновлення рухомого складу. Крім цього, є окремий рядок щодо придбання 3 дизель-поїздів.

DPKr-3 v Sumax

DPKr-3 v Sumax

31 грудня 2021 року Укрзалізницею оголошений тендер на закупівлю 30 вагонів підвищеної місткості – плацкартних. Наполягаю на тому, щоб усі причетні до цього служби КВБЗ активно включитися в роботу щодо участі в ньому. Необхідно оперативно уточнити технічні вимоги, підготувати документи. Найближчим часом планується оголошення тендеру на постачання міжрегіональних вагонів локомотивної тяги (МПЛТ).

provodniki

provodniki

30 грудня сформований план роботи КВБЗ на січень 2022 року. Починаючи 2022 рік, ми усвідомлюємо, що час летить стрімко. Тому аби встигнути здійснити анонсовані плани з постачання вагонів, треба діяти швидко і злагоджено.

Тож нам слід, не гаючи не те що жодного дня, а й жодної години, працювати згідно з графіком виробництва та постачання вантажних вагонів за укладеними контрактами, продовжити виготовлення решти (80 одиниць) пасажирських вагонів із договору на 100 одиниць. Для цього необхідно активно працювати з постачальниками комплектуючих, виготовляти вчасно свої.

vagoni vervechka

vagoni vervechka

На фінішну пряму виходить виготовлення п’ятого та шостого дизель-поїздів ДПКр-3. Як уже повідомлялося, на прохання УЗ ми внесли деякі зміни в їхню конструкцію для того, щоб адаптувати їх під конкретний маршрут, а саме – Київ-Аеропорт Бориспіль. Завдання не з легких - збільшити пасажиромісткість і водночас зберегти місця для перевезення багажу, адже в аеропорт подорожувальники їдуть з однією, а то й кількома валізами.

Ми поетапно збільшуємо випуск вантажних вагонів, зокрема у січні намічено виготовити і реалізувати не менше 180 одиниць.

vant vagon

vant vagon

Гадаю, всі згодні з тим, що краще багато працювати, ніж простоювати без роботи. Тож закликаю кожного вагонобудівника добросовісно виконувати на своєму робочому місці поставлені завдання, усвідомлювати власну відповідальність за загальний результат, від якого залежить як процвітання компанії, так і особистий добробут працівників.

Максим КРАМАРЕНКО, голова правління ПАТ «КВБЗ».

Прочитано 1142 разів