Середа, 10 березня 2021 14:40

Максим Крамаренко виступив на засіданні УСПП й Укрзалізниці. Погоджено план спільних заходів на 2021 рік

prrrr

prrrr
Голова правління ПАТ «КВБЗ» Максим Крамаренко взяв участь у спільному засіданні керівників Української спілки промисловців і підприємців та Укрзалізниці, що відбулося 5 березня поточного року. У своєму виступі на зібранні він вкотре наголосив, що Крюківський вагонобудівний завод виступає за локалізацію продукції машинобудування і середньострокове бюджетне планування.

Розповів, що підприємство представило комплексні пропозиції з розвитку транспортної інфраструктури. Створення та реалізація державної програми та інших заходів у цій царині забезпечать приріст ВВП на 2,5-3% та дадуть 150 млрд грн бюджетних надходжень.

Вирішено, що промисловці та Укрзалізниця створять спільну робочу групу, котра, серед іншого, запропонує прийняття 5-річної Державної програми оновлення рухомого складу. Вона має спиратися на державно-приватне партнерство, локалізацію виробництва і максимальне залучення інвестицій. 

Президент УСПП Анатолій Кінах та голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак підписали План спільних дій на 2021 рік. Він доповнив уже існуючий меморандум про співпрацю.pidpisali

pidpisali

Документ передбачає спільні заходи з модернізації рухомого складу та максимальне залучення промисловості України до цих процесів. Сторони домовилися узгоджувати будь-які зміни тарифів, спираючись виключно на техніко-економічні обґрунтування, прогноз впливу розцінок на конкурентоспроможність бізнесу, експортерів.

Партнери вирішили також протидіяти  імпорту в Україну вантажних вагонів із вичерпаним терміном експлуатації.
Голова правління УЗ Володимир Жмак переконаний, що 2021 рік має стати проривним на шляху перетворення Укрзалізниці у прибуткову компанію. Наразі він підкреслив, що УЗ активно комунікує із Крюківським вагонобудівним заводом, зокрема щодо закупівлі дизельних поїздів.

«У нас є свої виробники. Перші кроки з виведення УЗ з піке ми вже зробили. Вдячний за підтримку промисловцям, а також представникам Офісу Президента, уряду і парламенту», - зазначив Володимир Жмак.

«Це заклик до співпраці всіх сторін. Залізниця повинна мати чітку стратегію розвитку. Це унеможливить прийняття рішень, що суперечать національним інтересам України, подальшу імпортозалежність та ігнорування інтересів національних виробників», - підсумував Анатолій Кінах.

На заході були також присутні керівники асоціацій машинобудівників, аграріїв, металургів, хіміків та інших зацікавлених учасників ринку вантажоперевезень.

9 березня План спільних дій УСПП і Укрзалізниці направлено до Офісу Президента, уряду і парламенту, а також наглядовій раді УЗ.

Прочитано 502 разів