Середа, 18 листопада 2020 12:01

КВБЗ готовий до серійного виробництва нових вагонів-платформ

previw

previw
Протягом 5-6 листопада на підприємстві працювала міжвідомча комісія, що здійснювала приймальні випробування вагонів-платформ моделей 13-7138 та 13-7138-01. Комісія вирішила прийняти результати випробувань дослідного зразка вагона-платформи моделі 13-7138, що оформлені відповідними протоколами.

 Що вирішила міжвідомча комісія

Підсумкова ухвала комісії, до складу якої увійшли провідні спеціалісти та керівники АТ «Укрзалізниця», регіональної філії «Південна залізниця», випробувального центру Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна, ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», дозволяє підприємству за наявності замовлень приступити до серійного випуску 60-футових платформ моделей 13-7138 та 13-7138-01. Вони призначені для перевезення великотоннажних контейнерів, що не вимагають захисту від атмосферних опадів.

Головні тези ухвали комісії: дослідний зразок вагона-платформи моделі 13-7138 витримав приймальні випробування; ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» готове до серійного виробництва вагонів-платформ моделей 13-7138 та 13-7138-01; конструкторській та технологічній документації на вагони-платформи моделей 13-7138 та 13-7138-01 присвоїти літеру «А»; рекомендувати ПАТ «КВБЗ» здійснити комплекс заходів із сертифікації вагонів-платформ вказаних моделей; рекомендувати дослідний зразок вагона-платформи моделі 13-7138 до реалізації після проходження всіх необхідних процедур відповідно до встановленого порядку.

13456

13456

Наступний крок реалізації даного проєкту - підготовка матеріалів за результатами виконаних робіт щодо вагонів-платформ моделей 13-7138 та 13-7138-01 для розгляду на черговому засіданні експертної групи Комісії вагонного господарства у грудні поточного року. Ця комісія має вивчити надані матеріали і прийняти рішення про внесення вагонів-платформ моделей 13-7138 та 13-7138-01 до довідника «Моделі вантажних вагонів» із правом курсування у міжнародному сполученні.

Чим наша платформа краща за інші

На запитання про мету роботи над цим виробом і його особливості вичерпну відповідь дав начальник бюро на піввагонів та платформ служби головного конструктора вантажних вагонів Артем Крижановський:
- На підставі заявки торгової фірми та з метою задоволення потреб потенційних замовників, враховуючи зростання попиту на контейнерні перевезення, від початку поточного року ми почали працювати над розробкою модельного ряду вагонів-платформ для перевезення багатотоннажних вантажів. Результатом цієї колективної роботи команди ПАТ «КВБЗ» стали дві моделі платформ для перевезення контейнерів різної величини і ваги довжиною від 20 до 45 футів.

Дослідний зразок вагона-платформи, виготовлений у складально-зварювальному цеху корпусу пасажирського вагонобудування, пройшов повний комплекс попередніх та приймальних випробувань. Проводили їх спеціалісти випробувального центру КВБЗ та Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна. Висновки експертів свідчать про його відповідність технічним вимогам та державним стандартам щодо вантажного залізничного транспорту.

vuzli

vuzli

Серед особливостей, що вирізняють ці вироби серед подібних, варто назвати те, що міцності й витривалості рамі вагона надають виготовлені з високоякісних матеріалів за оригінальними кресленнями наших спеціалістів базові елементи конструкції. Рама, кузов, автоматичне гальмо колодкового типу, гальмо для стояння, автозчіплювальні пристрої з поглинальними апаратами й візки власного виробництва, підніжки й поручні для складача поїздів – усі елементи вагона-платформи поєднані у виробі таким чином, щоб зробити його експлуатацію максимально зручною і довготривалою.

Прочитано 2180 разів