Вівторок, 29 вересня 2020 15:34

Дизель-поїзд ДПКр-3 на новому маршруті

IMG 5019

IMG 5019
Уже тиждень, з 23 вересня поточного року, регіональний дизель-поїзд ДПКр-3 виробництва КВБЗ працює на новому маршруті: Черкаси – станція імені Т. Шевченка. Нагадаємо, з грудня 2019 року він курсував між Києвом та аеропортом Бориспіль. А нині змінив прописку.

Повна назва депо, розташованого в місті Сміла і де зараз обслуговується наш ДПКр-3-001, – оборотне моторвагонне депо станції імені Т. Шевченка (РПД-5). Структурно воно підпорядковане моторвагонному депо Христинівка (РПЧ-6), а далі – службі приміських пасажирських перевезень Одеської залізниці.

 Наш громадський кореспондент, інженер-конструктор першої категорії проєктно-конструкторського управління КВБЗ Петро Даниш надіслав фото дизель-поїзда в Черкасах та на маршруті. Де він їх узяв? А сам зробив. Бо у вихідний день поїхав собі до Черкас та й сів як звичайний пасажир у дизель, щоб мати повну картину, як працює його та товаришів дітище. А потім надіслав фото до пресслужби і розповів деталі переводу ДПКр-3 на іншу роботу.

IMG 5009

IMG 5009

IMG 5017

IMG 5017

Отже, коли в УЗ вирішили направити дизель на новий маршрут, звернулися до КВБЗ із проханням провести підготовку локомотивних бригад Одеської залізниці. Навчання було організовано в Києві, де викладачами для групи машиністів та помічників машиністів стали заступник головного конструктора з моторвагонного рухомого складу КВБЗ Іван Кутумов, спеціалісти ПКУ Сергій Бондаренко, Артем Гончаренко, Олексій Батрак, Костянтин Грачов. Вони прочитали теоретичний курс щодо того, як влаштовані й працюють усі системи дизель-поїзда.

Перед тим, як почати регулярні перевезення пасажирів, проведено кілька обкатних рейсів, зокрема, 8-9 вересня, затим ще 17-ого. Відпрацьовувалися маршрут, графік та інші параметри руху. Значний вклад у налаштування електросистем дизель-поїзда на новому маршруті зробив провідний інженер ПКУ Олександр Єрьоменко.

IMG 5018

IMG 5018

IMG 5010

IMG 5010

І нарешті ось він, розклад руху. Дизель-поїзд починає роботу о 7:28. Від станції імені Шевченка до Черкас недалеко – 30 кілометрів. Тож уже о 8:09 він у Черкасах. Після нетривалої стоянки – у зворотному напрямку. І так 8 рейсів на день, або 4 пари. Закінчується робота о 22:26. Рейси розраховані так, щоб пасажири на станції імені Т.Шевченка могли пересісти на поїзди Інтерсіті та дістатися Києва.

Вартість квитка у вагонах другого класу (головні вагони) – від 25 до 30 гривень, у вагоні першого класу (проміжний вагон) – від 70-до 80 гривень. Ціна квитка коливається – у вихідні дещо вища.

IMG 5020

IMG 5020

IMG 5001

IMG 5001

За роботою поїзда слідкує київська сервісна служба КВБЗ, яку очолює Микола Коваль. Як бачите, електро- та дизель-поїзди КВБЗ – надійна техніка. Вони можуть працювати на будь-якому маршруті. Щасливої дороги!

Прочитано 968 разів