Середа, 02 жовтня 2019 11:26

Крюківський вагонобудівний святкує ювілей. День другий

Den otkritih-dverey 1

Den otkritih-dverey 1
Душевним і щедрим на гостей був день 21 вересня 2019 року – День відкритих дверей Крюківського вагонобудівного заводу. Унікальна подія не лише для нашого містя. Та й привід же особливий — 150 років рідному підприємству. Це унікально і для Полтавщини, і для країни в цілому. Тож керівництво ПАТ «КВБЗ» вирішило зробити щедрий подарунок — широко відкрити заводські ворота для візитерів. Впустити не тільки своїх заводчан, а й всіх зацікавлених у святая святих — виробничі корпуси, де стоїть сучасне обладнання, випускають якісні вагони — і пасажирські і вантажні. Це потребує не тільки певної сміливісті, а й надзвичайних організаційних зусиль всього колективу.

Очікування і Увага до цієї, без перебільшення, визначної події були колосальними, розголос – широченним. Інформація про день надзвичайної відкритості нашого підприємства світу поширювалася через заводську пресу, засоби масової інформації, соціальні мережі та просто з уст в уста. Тож подивитися на наш масштаб, наші промислові потужності, нашу продукцію прийшли не тільки кременчужани, приїжджали з усієї України, навіть із-за кордону прибували того дня на завод гості. Ми всім були раді. Заходьте, дивіться, нам є що показати, нам є чим пишатися.

Den otkritih-dverey 2

Den otkritih-dverey 2

Den otkritih-dverey 3

Den otkritih-dverey 3

Den otkritih-dverey 4

Den otkritih-dverey 4

О 12.00 гостинно відкрилися ворота одразу двох заводських прохідних: західної (центральної) і східної. Двома широкими потоками потекли відвідувачі на Крюківський вагонобудівний. Біля складально-зварювального корпусу співали артисти Полтавської філармонії. Весела музика, посмішки, привітання, повітряні кульки, прапорці з ювілейно символікою, які дарували гостям молоді вагонобудівники на території підприємства — все просто з порога сприяло гарному настрою. Невтомно працювали фотографи, телеоператори, намагаючись не пропустити нічого, зафільмувати атмосферу грандіозного свята.

Den otkritih-dverey 5

Den otkritih-dverey 5

Den otkritih-dverey 6

Den otkritih-dverey 6

Людські ріки множилися, розділяючись, кожен шукав і знаходив щось своє, цікаве саме йому. Особливу популярність мала виставка пасажирських вагонів. Тут, без сумніву, було встановлено рекорд за кількістю відвідувачів і силою емоцій. Тут не просто демонстрували вагон-ресторан, купейні вагони та вагон габариту RIC для міжнародних перевезень. Вистоявши чергу, гості могли потрапити всередину, побачити на власні очі, який величезний крок вперед зробили в технології виробництва сучасної пасажирської техніки на КВБЗ. Тільки й чутно з різних сторін : «Круто! Класно! У таких вагонах їздити – одне задоволення, і літаків не потрібно! Оце рівень!».

Den otkritih-dverey 13

Den otkritih-dverey 13

Багато зацікавлених, особливо з дітьми, і на виставці вантажних вагонів, і в корпусі пасажирського вагонобудування, де демонстрували новий дизель-поїзд ДПКр-3. Та й в інших виробничих корпусах теж відвідувачів не бракувало.

Den otkritih-dverey 12

Den otkritih-dverey 12

Den otkritih-dverey 8

Den otkritih-dverey 8

Ось тато показує маленькому сину своє робоче місце, а там — дідусь розповідає онуку-підлітку про свою трудову молодість, а далі ветерани то зі сміхом, то зі сльозами, згадують своє трудове життя, колег, які працювали поруч. До речі, ветеранам підприємства цього дня присвятили окрему локацію. Біля заводської ТЕЦ вони жваво обговорювали святкові події, згадували час, коли молодими, сповненими сил, енергії та натхнення робітниками і інженерами розбудовували завод, множили його трудову славу. Усе дуже душевно, по-сімейному. Сидять за щедрим столом, чаюють. Бо й до цього часу відчувають себе членами великої заводської родини.

Den otkritih-dverey 7

Den otkritih-dverey 7

Den otkritih-dverey 10

Den otkritih-dverey 10

Den otkritih-dverey 9

Den otkritih-dverey 9

Такі хлібосольні зустрічі цього дня відбувалися в усіх підрозділах підприємства. Така вже у вагонобудівників традиція. Тож навіть втома від тривалого ходіння територією підприємства була приємною, а на душі легко й тепло, бо відчували себе частинкою великого колективу.

Буфети працювали в усіх куточках заводу, заводські кухарі й кондитери постаралися на славу, ніхто не залишився голодним. Прийом гостей був настільки гостинним, що вони не квапилися залишати територію підприємства. Але режим є режим. І о 16.30. завод знову повернувся до звичного режиму. На згадку залишаться світлини, спогади і дитячі враження на все життя. 

Den otkritih-dverey 16

Den otkritih-dverey 16

Але ж свято не закінчилося.  Шоу має тривати, отже о 17.00 біля східної прохідної на вагонобудівників і гостей чекало яскраве шоу — концерт за участі зірок української естради. Відомі українські гурти «Ревізор», «Степ», «Лісапетний батальйон», Тетяна Садохіна та шалено популярний у молоді Дзідзьо. Це було феєрично.

Den otkritih-dverey 15

Den otkritih-dverey 15

Den otkritih-dverey 11

Den otkritih-dverey 11

Den otkritih-dverey 20

Den otkritih-dverey 20

Den otkritih-dverey 18

Den otkritih-dverey 18

І не менш феєричним і вражаючим був салют — фінальна крапка ювілейного святкування. Почався новий відлік у житті Крюківського вагонобудівного заводу. Рухаємося далі!

Den otkritih-dverey 19

Den otkritih-dverey 19

Прочитано 782 разів