Вівторок, 15 грудня 2020 14:48

Протокол інформування споживачів про намір встановлення скоригованих тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству “Крюківський вагонобудівний завод” на 2021 рік


Інформування засобами в режимі відеоконференції проведено 11 грудня 2020 року о 11 годині 00 хвилин з приміщення ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» за адресою: м. Кременчук, вул. Івана Приходька, 139.

Від публічного акціонерного товариства «Крюківський вагонобудівний завод» (далі - ПАТ «КВБЗ») присутні:

Головуючий: Сімонов С.А. – заступник головного енергетика ПАТ «КВБЗ»

Секретар: Карякіна Н.І. – начальник теплотехнічного бюро відділу головного енергетика ПАТ «КВБЗ»

Члени президії:

Гриценко С.Є. – начальник планово-економічного відділу ПАТ «КВБЗ»

Від Кременчуцької міської ради присутні:

Кравченко Д.В. – заступник міського голови;

Здойма М.В. – начальник управління економіки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради;

Зеркалій І.Л. - заступник директора департаменту житлово-комунального господарства виконавчого комітету Кременчуцької міської ради.

Для участі у онлайн інформуванні та обговоренні в режимі відеоконференції зареєструвалося 6 учасників.

Порядок денний:

Інформування споживачів про намір встановлення скоригованих тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству “Крюківський вагонобудівний завод”.

Виступили:

Сімонов С.А. – заступник головного енергетика ПАТ «КВБЗ», як головуючий, озвучив тему інформування, а також представив присутніх в президії. Ознайомив присутніх з регламентом, а саме: на вступне слово та на доповідь по питанню порядку денному надається до 5 хвилин на кожен виступ, для обговорення кожного запитання до 3 хвилин. Головуючий зазначив, що запитання, пропозиції та зауваження по порядку денному подаються секретарю президії в письмовій формі від зареєстрованих осіб, які належним чином зареєструвалися.

Проведене інформування споживачів буде запротокольовано.

Сімонов С.А. повідомив, ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» постачає теплову енергію основному споживачу КП «Теплоенерго», яке в подальшому надає послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води для населення, релігійних організацій, бюджетних установ та інших споживачів.

У відповідності до положень наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» до відома доводиться інформація ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» про намір встановити тарифи на виробництво теплової енергії за результатами перерахунку окремих складових тарифу без зміни кількісних показників (коригування тарифу). Інформація ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» про намір встановити тарифи на виробництво теплової енергії було доведено на власному веб-сайті ПАТ «КВБЗ» (розділ «Оголошення») та на веб-порталі Кременчуцької міської ради та виконавчого комітету.

Діючі тарифи на виробництво теплової енергії ПАТ «КВБЗ» на період з 01.10.2020 до 30.09.2021 затверджені рішенням Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 10.08.2020 № 1111.

Тарифи на виробництво теплової енергії, що виробляється Теплоелектроцехом (Дільницею з виробництва тепла) ПАТ «КВБЗ» розраховані згідно до вимог Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово – комунальні послуги» (зі змінами та доповненнями) (далі – Порядок).

Пунктом 11 Порядку визначено, що у разі зміни протягом строку дії тарифів на виробництво теплової енергії обсягу окремих витрат, пов’язаних із провадженням ліцензованої діяльності, з причин, що не залежать від ліцензіата, може проводитися коригування тарифів.

В діючих тарифах на виробництво теплової енергії ПАТ «КВБЗ», витрати на паливо розраховані з урахуванням ціни на природний газ на рівні 4 048,49 грн. за 1000 м3 (без ПДВ, без урахування тарифів на послуги з транспортування та розподілу газу).

У жовтні 2020 р. оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ у рамках спеціальних обов’язків (ПСО) становила 5 374,10 грн. за 1000 м3 (без ПДВ, без урахування тарифів на послуги з транспортування та розподілу газу), у листопаді 2020 р. - 5 375,37 грн. за 1000 м3 (без ПДВ, без урахування тарифів на послуги з транспортування та розподілу газу), що більше ніж у тарифах на 1 325,61 грн. (+ 32,7 %) та на 1 326,88 грн. (+ 32,8%) відповідно.

Враховуючи вищенаведене та на підставі п. 11 Порядку ПАТ «КВБЗ» перерахувало діючи тарифи шляхом коригування паливної складової не змінюючи інші статті витрат, з урахуванням ціни на природний газ на рівні 5 375,37 грн. за 1000 м3 (без ПДВ, без урахування тарифів на послуги з транспортування та розподілу газу).

За розрахунками ПАТ «КВБЗ» рівень економічно обґрунтованих тарифів на виробництво теплової енергії за групами споживачів є наступним:

- для населення – 1 120,11 грн./Гкал (без ПДВ);

- релігійним організаціям – 1 114,46 грн./Гкал (без ПДВ);

- бюджетним установам – 1 120,89 грн./Гкал (без ПДВ);

- іншим споживачам – 1 143,22 грн./Гкал (без ПДВ).

Збільшення розміру проектів тарифів в порівнянні із діючими складає:

- для населення – +20,5 (+190,47 грн./Гкал);

- релігійним організаціям – +20,6 (+190,60 грн./Гкал);

- бюджетних організацій – +20,5 (+190,34 грн./Гкал);

- інших споживачів – +19,9 (+189,54 грн./Гкал).

Слухали:

Сімонова С.А. - який запропонував присутнім задавати питання, по порядку денному.

Здойма М.В. – зазначив, що пропозиція щодо встановлення тарифів на виробництво теплової енергії ПАТ “КВБЗ” не викликає запитань та зауважень, виходячи з економічних мотивів її прийняття. Тому, проєкт рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області «Про встановлення скоригованих тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству «Крюківський вагонобудівний завод» потребує схвалення та погодження.

УХВАЛИЛИ:

1.Інформування споживачів проведено на засадах гласності, відкритості, добровільності та свободи висловлювань.

2.Під час проведення інформування споживачів запитань, пропозицій та зауважень в письмовій формі від зареєстрованих осіб, які належним чином зареєструвалися не надходило.

3.Надати протокол проведення інформування споживачів про намір встановлення скоригованих тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству “Крюківський вагонобудівний завод” до виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, оприлюднити його на офіційному веб-сайті ПАТ «КВБЗ» та веб-порталі Кременчуцької міської ради Полтавської області.

Сімонов С.А. подякував усім присутнім за участь у проведенні інформування споживачів про намір встановлення скоригованих тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству “Крюківський вагонобудівний завод” та повідомив, що інформування споживачів вважати такими, що відбулися.

Перелік присутніх осіб по питанню інформування споживачів «Про встановлення скоригованих тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству “Крюківський вагонобудівний завод”, що відбулось 11.12.2020 о 11 годині 00 хвилин в режимі відеоконференції 

п/п

ПІБ

Посада

1

 Пазинич В.П.

 головний енергетик ПАТ «КВБЗ»

2

 Сімонов С.А.

 заступник головного енергетика ПАТ «КВБЗ»

3

 Карякіна Н.І.

 начальник теплотехнічного бюро відділу головного енергетика ПАТ «КВБЗ»

4

 Гриценко С.Є.

 начальник планово-економічного відділу ПАТ «КВБЗ»

5

 Кравченко Д.В.

 заступник міського голови

6

 Здойма М.В.

 начальник управління економіки виконавчого комітету Кременчуцької   міської ради

Последнее изменение Вівторок, 15 грудня 2020 14:49